MENIU

Cea mai mare fermă de cereale din România, pe cale de a fi cumpărată de şeicii arabi

Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România şi posibil din Europa, este aproape să fie cum­pă­rată de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, un gigant cu afaceri de un miliard  de doalri anual. Potrivit sur­selor din piaţă consultate de zf.ro, preţul ar fi de peste 200 de milioane de euro.

Agricost este cea mai mare fermă de cereale din România şi operează în sistem de arendă aproape 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei.  După suprafaţa pe care o lucrează, Agricost exploatează cea mai mare fermă din România şi, spun reprezentanţii companiei, din Europa, citaţi de zf.ro.

Compania este şi cel mai mare beneficiar de subvenţii acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Suma a fost, în 2016, de  aproape 12 milioane de euro.

Compania Al Dahra, cea care este interesată să cumpere cea mai mare exploatare de grâu din România, este deţinută de şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan şi are o cifră de afaceri totală de peste un miliard de dolari. 

Compania deţine sau operează în sistem de arendă circa 81.000 de hectare de culturi din întrega lume, iar achiziţia Agricost ar însemna o creştere de aproape 70%.

 

 
Mai multe articole despre:
arabi şeici Insula Mare a Brăilei