MENIU

Cea mai FRIGUROSĂ noapte de aprilie din 1947 încoace, în Franța! Cât a COBORÂT mercurul în termometre

Ger - imagine cu notă sugestivă

În noaptea de duminică spre luni au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din Franţa pentru o lună de aprilie, din 1947 și până în prezent. Anunțul a fost făcut în această dimineaţă, de Meteo France, care a precizat că ultimele măsurători sunt în proces de verificare.

Potrivit sursei citate, cel mai frig a fost în regiunea Champagne, situată în nord-estul țării, acolo unde mercurul din termometre a coborât până la -9 grade Celsius, relatează Agerpres care citează AFP.

Gerul a fost resimţit în aproape toată ţara, cu excepţia Parisului şi a zonelor de litoral de la Mediterana şi Canalul Mânecii.

"Gerul a afectat peste 90% din ţară şi a fost mai mult sau mai puţin intens în funcţie de zonă. A fost o scădere rapidă a temperaturilor în timpul nopţii, dar se încălzeşte rapid", a precizat, pentru AFP, Patrick Galois, meteorolog la Meteo France.

Recorduri de temepraturi negative au fost doborâte în regiunile Mourmelon (nord-est) -9,3 grade Celsius, la Châteauroux (centru) -5,6 grade Celsus) şi la Vannes (vest) -3,2 grade Celsius. 

Meteorologii au și o veste bună. Mai exact, noaptea de duminică spre luni ar trebui să fie ultima rece din următoarele săptămâni, spun specialiștii.

Mai multe articole despre:
franta temperaturi franta meteo frig ger franta