MENIU

Cea mai bogată comună din România

O comună din vestul țării sfidează sărăcia din România: localitatea are în construcţie o sală polivalentă, a inaugurat recent un centru de afaceri, este înconjurată de şase benzinării, iar un metru pătrat pentru un teren intravilan ajunge şi la 120 de euro.

Sătui de agitaţia oraşului şi dornici de linişte, peste 2.000 de oameni s-au stabilit în această comună în ultimii trei ani.

Investiţiile ambiţioase prin fonduri europene au făcut ca localitatea să iasă din tipar. În luna noiembrie a acestui an se va termina şi complexul destinat competiţiilor sportive. Se va ridica o sală polivalentă ce va costa 1,3 milioane de euro şi se va întinde pe o suprafaţă de 2.000 metri pătrați.

Complexul va cuprinde o sală de sport cu vestiare, o sală de conferinţe, un spaţiu pentru expoziţii şi un infocentru turistic. Meciurile de handbal, volei, baschet sau tenis vor putea fi urmărite din tribunele ce vor avea o capacitate de 500 de locuri.

În 2014, în aceeaşi comună s-a inaugurat un centru de afaceri, ridicat cu aproape un milion de euro, bani europeni. Acum se lucrează la un centru de zi pentru îngrijirea copiilor, iar autorităţile mai au în plan extinderea unei linii de troleibuz, care să facă legătura cu cel mai mare oraș din zonă.

Aflăm care este această comună și mai multe informații despre ea, în articolul de la acest link.

Mai multe articole despre:
null