MENIU

Cea mai bogată țară a eliminat vizele pentru români!

Fără vize

Qatarul scutește de viză 80 de țări, între care și România, pentru a stimula turismul, în plină blocadă economică din partea vecinilor

Qatarul, izolat de vecinii săi din cauza unei presupuse susţineri a "terorismului", a suprimat vizele de intrare pe teritoriul său pe care le impunea unui număr de 80 de ţări, cu scopul de a stimula turismul şi transportul aerian, relatează incont.ro.

Acest anunţ a fost făcut într-o conferinţă de presă de către patronul Qatar Airways Akbar al-Baker şi de către reprezentanţiai Departamentului Tursimului din cadrul Ministerului de Interne.

"Scutirea de vize (a 80 de naţionalităţi) va transforma Qatarul în ţara cea mai deschisă" vizitatorilor străini, a declarat reprezentantul Departamentului Turismului Hassan al-Ibrahim.

Qatarul nu are reputaţia unei destinaţii turistice precum Dubaiul, cu centrele lui comerciale şi de vilegiatură. Ţările de la Golful Persic, inclusiv Qatarul, cer în general ca străinii să obţină vize, pe care le acordă în baza unor criterii restrictive.

Cetăţenii acestor 80 de ţări care beneficiază de măsură va fi suficient să prezinte la sosire un paşaport valid pentru a obţine dreptul de a intra în Qatar, a anunţat reprezentantul Ministerului de Interne Mohamed Rached al-Mazroui.

Mai multe articole despre:
Qatar