MENIU

Ce vor face SUA în cazul în care Rusia atacă UCRAINA. Cum va reacționa Casa Albă în cazul unui viitor război la granița cu România

Președintele Ucrainei pe frontul din Donbas FOTO: Profimedia

Statele Unite, pe lângă sancţiunile economice, sunt pregătite să-şi sporească prezenţa militară în Europa de Est dacă Rusia atacă Ucraina, a declarat luni un înalt oficial de la Casa Albă.

Oficialul a precizat însă că o ripostă militară americană directă, în cazul unui atac împotriva Ucrainei, nu este luată în considerare în prezent.

Washingtonul intenţionează să acorde prioritate, în cazul unei invazii a Ucrainei, dar asta înseamnă sprijin pentru armata ucraineană, sancţiuni economice puternice şi o creştere substanţială a sprijinului şi a capacităţilor pe lângă aliaţii din cadrul NATO.

Kremlinul a declarat luni că nu se aşteaptă la cine ştie ce ‘progrese’ în urma întrevederii online între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, prevăzută să aibă loc marţi, într-un moment de vârf al tensiunilor între Moscova şi Washington, notează France Presse şi Interfax.

În cadrul discuţiei de marţi, preşedintele Joe Biden îl va avertiza pe Vladimir Putin în privinţa unor consecinţe economice grave dacă Rusia va ataca Ucraina.