MENIU

Ce trebuie să știi dacă vrei să vinzi sau să cumperi o locuință

Cum România, deși a trecut sau încă trece, printr-o criză imobiliară e destul de puțin informată în domeniu, se fac încă multe greșeli la vânzarea sau cumpărarea unei locuințe. Iar cea mai mare e stabilirea prețului, scrie BusinessCover.ro.

Primul pas în procesul de vânzare a unui imobil este, de fiecare dată, fixarea unui prețul corect în raport cu produsul. Astfel, potrivit repezentanţilor consultantului imobiliar RE/MAX, prin necunoașterea pieței și a posibilelor consecințe, cea mai frecventă greșeală în rândul vânzătorilor români este poziționarea greșită a prețului, fie sub valoarea pieței, fie și peste piață.

„Amplasamentul este unul dintre criteriile principale în setarea prețului corect, indiferent de tipul sau categoria de locuință. Ulterior, se iau în calcul aspecte legate de nivelul de finisare/echipare, vechimea imobilului, infrastructura, utilitățile și facilitățile de care dispune, situația juridică și, nu în ultimul rând, vecinătățile și coproprietarii", spune Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Un alt factor care influențează semnificativ prețul unui imobil este existența unui spațiu verde – grădină, o curte bine amenajată sau apropierea unui parc. Aceste imobile înregistrează un succes mai mare dacă sunt scoase la vânzare în sezonul de primăvară.

Odată stabilit prețul locuinței, următorul aspect de care cei care vor să vândă ar trebui să țină cont este prezentarea casei într-un mod profesionist.

Curățenia, ordonarea acesteia, imaginea spațiului, calitatea aerului și animalele de companie sunt aspecte care pot influența decizia cumpărătorului, iar o pregătire în prealabil va spori șansele locuinței de a fi vândută într-un timp mai scurt. Mai multe...

Mai multe articole despre:
imobiliare vânzare locuinţă