MENIU

Ce trebuie să scrie, de fapt, pe anvelopele de iarnă. Literele care vă scăpă de amendă

Registrul Auto Român le amintește șoferilor că se apropie momentul trecerii la anvelopele de iarnă și le atrage atenția să se informeze bine înainte de ale cumpăra.

Cea mai frecvență greșeală pe care o fac șoferii este să considere că denumirea comercială de "all season" însemnă automat că anvelopa poate fi folosită și iarna, și vara.

 

De fapt, pe o anvelopt de iarnă trebuie să apară literele M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S (M - mud/noroi, S - snow/zăpadă).

 

Anvelopele de iarnă sunt construite din cauciuc special pentru a oferi o aderenţă adecvată atunci când temperatura scade sub 7 grade sau carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă ori polei.

 

Denumirea de anvelopă all-season este o denumire comercială care nu defineşte cu exactitate tipul de anvelopă omologată pe timp de iarnă conform Ordonanţei OG nr. 5 /2011. Singurul criteriu care certifică faptul că anvelopa este omologată şi legală este inscripţia literelor M şi S, sub formă: M+S, M.S. sau M&S, conform Ordonanţei de Guvern nr. 5/2011.

Mai multe articole despre:
anvelope de iarna RAR