MENIU

Ce trebuie să mănânci după Crăciun pentru a arăta perfect de Revelion

Crezi că este aproape imposibil să nu pui câteva kilograme pe ţine în perioada sărbătorilor de iarnă? Greşit! Poţi să te bucuri de masă copioasă de Crăciun fără să te îngraşi, dacă ai grijă la alimentaţie în zilele de după. 

Masa de Crăciun abundă în calorii. Până una altă, nu în fiecare zi a anului mănânci şi sarmale, şi cârnaţi, şi friptură la aceeaşi masă. Un aport caloric ridicat într-un timp atât de scurt poate creşte numărul de kilograme indicat de cântar, dacă nu-ţi iei măsuri de precauţia.

În zilele de după Crăciun contează enormă pentru menţinerea greutăţii corporale. Pentru a nu te îngraşă, trebuie să fii atent la alimentaţie, mai mult, să alegi anumite alimente care pot compensa aportul caloric masiv de la masa de Crăciun.

Iată ce ar trebui să mănânci după Crăciun pentru a nu te îngraşă!

Începe ziua cu micul dejun. Chiar dacă nu-ţi eşti obişnuit să iei micul dejun, de data această ar trebui să faci un mic efort. Deşi o masă copioasă seară nu prea lasă loc foamei de dimineaţă, nu sări peste micul dejun. Optează pentru produse alimentare cu indice glicemic scăzut, pentru carbohidraţi cu eliberare treptate. Cu alte cuvinte, mănâncă un bol de cereale cu iaurt dimineaţa, dar asigură-te că cerealele sunt mixte, neprocesate, fără fructe confiate şi fără adaos de zahăr.

Poţi introduce şi fructele în prima masă a zilei.

De ce ar trebui să-ţi începi astfel ziua? Pentru că, mâncând dimineaţă, îţi pui metabolismul în mişcare, el începe să ardă mai bine grăsimile decât dacă ai fi sărit peste micul dejun, iar senzaţia de foame va întârzia să apară pe restul zilei.

Următoarea masă este prânzul. În toate zilele de după Crăciun ar trebui să optezi pentru proteine slabe şi legume/verdeţuri.

Nu uită de cină. Chiar dacă se ia mai târziu seară, nu sări peste ea! Nu poţi mânca la ora 3 după-amiază, iar următoarea masă să fie micul dejun de a două zi şi să ai pretenţia că slăbeşti. Nu! Dacă laşi prea mult timp să treacă între mese, ritmul tău metabolic încetineşte. Cu alte cuvinte, arzi mai puţine calorii. Secretul este să-ţi oferi periodic ceva de mâncare corpului pentru că el să fie în continuare activ, cu condiţia că ceea ce mănânci să fie redus caloric, dar ridicat nutritiv.

Totuşi, dacă vrei să-ţi maximizezi şansele de a nu pune kilograme pe ţine şi chiar să-ţi ajuţi corpul să se “cureţe”, poţi apela la citrice pentru dezintoxicare.

Sursa