MENIU

Ce trebuie să faci pentru ca mama ta să trăiască mai mult

Cu toții vrem să ne bucurăm cât mai mult de părinții noștri. Nu există sentiment mai frumos decât acela pe care îl ai când ești alături de cei dragi și ai parte de sprijinul și dragostea lor.    

Ne dorim ca mama și tatăl să trăiască pentru totdeauna și am vrea să facem orice pentru a le prelungi viață. Potrivit experților, există o modalitate prin care le putem prelungi viață celor dragi.

Potrivit unei investigații efectuate de cercetătorii de la Universitatea din San Francisco, persoanele în vârstă pot trăi mai mult dacă petrec cât mai mult timp cu cei dragi.

Cercetarea a fost efectuată cu ajutorul a 1.600 de persoane cu vârstă peste 60 de ani și s-a descoperit că acei pacienți a căror viață a fost izolată au avut o probabilitate mai mare de mortalitate.

Acest lucru se aplică nu numai mamelor, ci tuturor persoanelor în vârstă. Deci, dacă dorești să prelungiți viață unei persoane dragi, petrece cât mai mult timp cu ea, oferă-i dragoste și afecțiune. Datele cercetării vorbesc de la sine: 23% dintre respondenții care au declarat că au fost singuratici au decedat în primii 6 ani ai studiului, 14% dintre cei care au declarat că au avut mereu companie au trăit mai mult. Când vorbim despre singurătate de multe ori ne gândim la a treia vârstă. Societatea de astăzi nu apreciază întotdeauna valoarea, experiență și învățăturile pe care ni le pot împărtăși părinții sau bunicii și de multe ori uităm de ei, presați de problemele zilnice.

Societatea noastră nu prețuiește întotdeauna experiență și învățătură pe care bunicii noștri ne pot părăși și le uităm adesea. Astfel, unii adulți care nu se mai pot îngriji de ei înșiși se țîn în casele de îngrijire medicală sau pur și simplu petrec mult timp fără să-și vadă rudele. În acest context, oamenii devin triști, ceea ce afectează sufletul și trupul.

Mai multe articole despre:
viaţă mamă