MENIU

Ce trebuie să faci dacă ești prins într-un atentat terorist. Iată sfaturile specialiștilor!

Atentatele din Paris de vinerea trecută au pus pe jar întreaga planetă. Toate statele lumii se află sub alertă, după ce jihadiștii Statului Islamic au deschis focul în capitala Franței și au ucis 132 de persoane și au rănit peste 350. 

În timp ce unele guverne au ridicat gradele de alertă, poliția britanică a realizat un ghid de supraviețuire în cazul în care sunteți prinși într-un schimb de focuri.

  • Oamenii ar trebui să fugă, dar numai în cazul în care acest lucru nu le pune în pericol viața.
  • Dacă nu pot fugi, cel mai sigur mod este să se ascundă. Ei trebuie să găsească un loc care să îi ferească de focurile de arme, amintindu-și că dacă pot vedea atacatorul și atacatorul îl poate vedea.
  • Ghidul mai notează că dacă o persoană s-a ascuns, trebuie să știe că gloanețele pot trece prin lemn, sticlă, metal și cărămidă. De aceea, este bine să fie precaut.
  • De asemenea, ei trebuie să-și închidă telefoanele sau să le dea pe silențios. În cele din urmă, ar trebui să informeze poliția printr-un apel de urgență, însă numai în cazul în care este ferit de pericole.

Sfaturile de mai sus au fost incluse de poliția metropolitană londoneză în campania antitero ”Run, hide and tell” (Fugi, ascunde-te și spune, n.r.), ca parte a planului de instrucție pentru forțele de securitate, potrivit mirror.co.uk.