MENIU

Ce trebuie să facă șoferii în condiții de vreme extremă - Recomandările lui Titi Aur

Ce trebuie să facă șoferii în condiții de vreme extremă - Recomandările lui Titi Aur

Căderile de zăpadă masive și viscolul au făcut ravagii pe drumurile din România, săptămâna trecută. Zeci de autostrăzi, drumuri expres, naționale și județene au fost închise. În aceste condiții, mii de șoferi au rămas blocați în zăpadă și au fost înregistrate și accidente. Titi Aur, expert în condus defensiv, a explicat ce trebuie să facă șoferii în astfel de condiții.

„Singurul lucru bun în astfel de situații este că în general nu sunt accidente grave, cu mult răniți și cu mulți morți. De obicei sunt tamponări ușoare sau sunt tot felul de incidente, accidente, pentru că viteza în general este mică în astfel de condiții.

Partea proastă este că avem foarte multe blocaje, foarte multe accidente și eu spun că sunt două cauze principale. Pe de o parte, autoritățile nu fac prevenție din acest punct de vedere. Adică să oprească zăpada acolo unde trebuie să nu ajungă pe șosea. Și vă dau un singur exemplu: dacă se duce cineva să vadă între Râmnicu Sărat și Buzău, în aceleași locuri, în fiecare an cu puțină zăpadă și puțin vânt, se blochează drumuri de fiecare dată și nu se pun acele garduri de protecție acolo unde trebuie sau atât cât ar trebui de multe sau de să zic să oprească zăpada.

Citește continuarea pe soferideromania.ro

Mai multe articole despre:
soferi recomandari titi aur