MENIU

Ce sunt oamenii însemnați și care este rolul lor pe pământ?

Ce sunt oamenii însemnați și care este rolul lor pe pământ?

Se spune în popor că omul însemnat este un om rău şi că este bine să te fereşti de persoane care poartă pe corp anumite semne din naştere, cum ar fi petele sau cicatricile.

Această credinţă populară are drept temei solid o pildă din Noul Testament unde, la „Faptele Apostolilor”, se vorbeşte despre „Vrăjitorul Simon”, care se declara, atunci când a ajuns  în cetatea Samaria, drept „om însemnat”.

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase. Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.

La nivel mondial, 80% dintre bebeluși vin pe lume cu diferite semne și, în funcție de cultură, acest lucru capătă diverse semnificații.

Pentru spanioli și arabi, purtătorii acestora au o stea norcoasă în frunte și trebuie să profite de energiile pozitive cu care au fost înzestrați la naștere. Pe de altă parte, francezii și americanii le consideră aducătoare de ghinion.

În credinţa populară româneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa ţină cont toate tinerele însarcinate – oricât de mult le-ar fi poftă de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi “însemnaţi” pe viață, scrie secretele.com.

Mai multe articole despre:
semn din naștere oameni insemnati