MENIU

Ce sunt caloriile. Cum se măsoară şi cum trebuie consumate

Foarte puţini oameni ştiu ce sunt caloriile, cum se măsoară şi ce fel influenţează de fapt greutatea corporală a fiecărui om.

Mai mult decât atât, faimoasa “lupta împotriva caloriilor” afectează în od negativ mii de persoane care nu sunt destul de informate cu privire la ce sunt caloriile şi ce fel trebuie “tratate”

Ce sunt caloriile

Aşadar, CALORIA în sine este o măsură a căldurii, a energiei. Astfel, o calorie este de fapt cantitatea de energie necesară pentru a creşte temperatura unui mililitru de apă cu un drag C.

Astfel, în momemtul în care ne hrănim, mâncarea pe care o consumăm are un anumit aport caloric. un aport energetic potenţial. Adică, ceea ce am mâncat oferă organismului energia necesară pentru că acesta să îşi îndeplinească toate funcţiile. De aceea energia “degajată” de mâncare se măsoară în calorii.

Mai mult, când mâncarea este asimilată prin metabolism, se elimina energie (calorii) Valoarea energetică măsurată pentru organismul uman în privinţa mâncatului este Kilocaloria, egală cu 1000 de calorii descrise mai sus.

Cum trebuie consumate caloriile

Raportul optim de consum de calorii pentru o persoană de 68 de kilograme este de 1680 pe zi, în cazul în care acea persoan anu face absolut nimic toată ziua. Acesta e numărul de calorii necesar pentru că organismul să “trăiască” bine. Dacă munceşte, persoană respectivă are nevoie de aproximativ 3300 de calorii pe zi.

Dacă depune un efort fizic intens, persoană respectivă are nevoie de aproximativ 6000 de calorii pe zi.

Dacă aportul caloric este depăşit, sau caloriile asimilate nu sunt folosite prin consumul de energie, acestea se vor transformă în grăsime, conform lyla.ro.

Mai multe articole despre:
calorii Ce sunt caloriile