MENIU

Ce spune ministrul Sănătății despre achiziția de teste de salivă pentru elevi. Când ar urma să ajungă acestea în școli

Vlad Voiculescu, foto: INQUAM

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni că testele din salivă pentru şcoli trebuie achiziţionate de Ministerul Educaţiei și nu de cel al Sănătății. Întrebat dacă testele din salivă ar putea fi achiziţionate până la sfârşitul lunii iunie, când se termină anul şcolar, acesta a răspuns: "În principiu, achiziţia poate să meargă relativ repede. Cred că într-o lună de zile se pot organiza lucrurile în aşa fel încât să existe aceste teste".

Vlad Voiculescu: "Testele din salivă sunt foarte uşor de folosit, sunt deja aprobate în România. ANMDR a aprobat mai multe teste în România. Achiziţia, dacă vorbim de şcoli, trebuie făcută de către Ministerul Educaţiei. Ministerul Sănătăţii nu are, conform legii, nici această atribuţie, nici această responsabilitate de a face achiziţii pentru şcoli".

Conform Agerpres, politicianul USR-PLUS a subliniat că aceste teste din salivă nu au precizia testelor antigen, dar a punctat că sunt un "filtru".

Vlad Voiculescu:  "Sunt un filtru. Sunt mult mai puţin invazive, dar sunt un filtru care este de folos, a explicat ministrul Sănătăţii.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu teste saliva scoli