MENIU

Ce spun politiştii şi avocaţii despre scandalul numărului anti-PSD

Decizia poliţiştiilor de la Rutieră de a reţine permisul şoferului şi celebrele plăcuţe de înmatriculare anti-PSD este criticată chiar de alţi poliştişi, dar şi de avocaţi consultaţi e Realitatea TV. 

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, prin decizia luată de Poliţia Română, legislaţia din România a picat examenul în faţa legislaţiei europene. "Libera circulaţie presupune că orice autoturism înmatriculat într-un stat membru poate să circule în alt stat membru. M.A.i. trebuia să verifice daca autoturismul era într-advevăr înmatriculat în Suedia şi dacă da, înseamnă că poliţia a făcut un abuz." a declarat avocatul. 

Cuculis a pus sub semnul întrebprii şi acţiunea poliţişitlor de a reţine plăcuţele. ""Numărul de înmatriculare neaparţinând autoritităţilor din România nu poate fi retinut de noi, trebuie date ambasadei şi trimise autorităţilor din Suedia. Nu stiu dacă permisul e românesc, dar la fel se intampla şi în această situaţie. "

Şi liderul sindicatului poliţiştilor europeni Europol s-a declarat dezamagit de acţiunea poliţiei în cazul controversatului număr de înmatriculare cu mesaj anit-PSD. "Îmi exprim regretul si dezamagirea că instituţia Poliţiei Române este folosită ca o unealtă politică. Acest număr de inmatriculare a deranjat foarte mult, dar dacă statul permite posibilitatea alegerii unor plăcute preferenţiale, aşa cum a comunicat şi ambasada Suediei în România, nu văd care ar fi problema," a comentat Cosmin Andreica.

Poliţistul Marian Godină a comentat şi el situaţia creată în urma acestui scandal şi se teme că represaliile se vor întoarce tot împotriva poliţiştilor. "Dacă aș fi polițist de frontieră sau rutier și aș fi controlat celebra mașină în trafic, anterior întocmirii dosarului penal de către alți colegi, nu m-aș simți prea confortabil acum și m-aș aștepta la vreo citație. (...)
Cert e că, din păcate, urmările acestui "război" prostesc vor fi acum decontate de Poliția Rutieră," a scris Godină pe reţelele de socializare.

Citeşte şi:

Mesajele anti-PSD ale muncitorilor din diaspora se înmulțesc

 

Mai multe articole despre:
PSD