MENIU

Ce spun medicii de scoaterea amigdalelor: Când este neapărat nevoie de o intervenţie chirugicală?

<p>Ce spun medicii de scoaterea amigdalelor: C&acirc;nd este neapărat nevoie de o intervenţie chirugicală?</p>

Medicii sunt de acord cu scoaterea amigdalelor şi a polipilor doar în cazul în care manifestările supărătoare se întind pe o perioadă mai mare de un an sau doi şi numai dacă nu răspund sub nicio formă la tratamentul non-chirurgical.

În urmă cu câţiva ani a existat chiar o modă, după cum o numesc specialiştii, ca la orice durere în gât sau inflamaţie să fie scoase amigdalele, fără a ţine cont de urmările pe care le poate avea intervenţia chirurgicală.

Amigdalele joacă un rol deosebit de important în organism, ele având capacitatea de a crea anticorpi şi, astfel, de a oferi protecţiei corpului în faţa infecţiilor.

Cu toate acestea, uneori ele pot deveni mai mult o responsabilitate decât un avantaj, provocând infecţii cronice sau obstrucţii ale căilor respiratorii.

"Amigdalele sunt organ de apărare prin sistemul imunitar pe care îl au. Este primul organ care interzice pătrunderea microbilor în organism, un organ de luptă împotriva infecţiilor. La nivelul lor se formează anticorpi şi, în acest fel, organismul se poate apăra împotriva infecţiilor. Pentru că s-a dovedit acest lucru, scoaterea amigdalelor se face în condiţii mult mai restrânse, spune prof. dr. Vasile Costinescu, şeful Clinicii ORL de la Spitalul Sf. Spiridon, conform Adevarul.ro.

Sunt foarte mulţi pacienţi care pot fi trataţi medicamentos şi nu este necesară operaţia de scoatere a amigdalelor. Acestea sunt scoase atunci când se constată că au devenit un organ bolnav.

Probele de laborator indică, de exemplu, o infecţie cronică în organism şi doar atunci este indicat să fie extrase amigdalele, completează medicul.

Cu alte cuvinte, dacă o persoană face mai mult de trei amigdalite pe an şi dacă testul ASLO arată o creştere a cantităţii de anticorpi din sânge este necesară intervenţia chirurgicală.

Mai multe articole despre:
operaţie medici sistem imunitar amigdale