MENIU

Ciolacu, despre achiziţia de corvete: La nivel european este un plan integrat. Urmează ca în perioada următoare să luăm decizii

Ciolacu, despre achiziţia de corvete: La nivel european este un plan integrat/ Arhivă foto

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre achiziţia de corvete, că la nivel european este un plan integrat în ceea ce priveşte corvetele şi că urmează ca în perioada următoare să se ia decizii, astfel încât mare parte din înzestrarea Ministerului Apărării să se facă pe teritoriul şi industria românească.

”Ştiţi foarte bine cât timp a durat până şi-a asumat un ministru al Apărării decizia de a anula acea licitaţie. Cunoaşteţi mai bine decât mine toată istoria. Mai mult, la nivel european este un plan integrat în ceea ce priveşte corvetele. Nu ascund că am stat de vorbă şi cu doamna premier Meloni, deoarece ştim că sunt două şantiere navale unde acţionariatul este al statului italian, am stat de vorbă şi cu ministrul Apărării şi urmează ca în perioada următoare să luăm decizii, astfel încât mare parte din înzestrarea Ministerului Apărării să se facă pe teritoriul şi industria românească”, a transmis, miercuri, Marcel Ciolacu.

CULISELE STATULUI PARALEL. Corupție în jurul achiziției de armament. Comisioane uriașe pentru tehnica militară. Cine ia banii?

El a precizat, în context, că a început o colaborare foarte strânsă între ministrul Economiei şi ministrul Apărării.

”În toată industria de apărare, dacă acum un an de zile vorbeam de disponibilizări sau grele sau probleme financiare ale companiilor, în acest moment nu mai există această problemă. Atât eu cât şi ministrul Grindeanu am avut o discuţie cu reprezentanţii DP World în ceea ce priveşte şantierul de la Mangalia. Încercăm să investim”, a mai spus premierul.