MENIU

Ce spun jurnaliști și politicieni despre întâlnirea de taină Vasile Dâncu-Florian Coldea-Gruia Stoica

Vasile Dâncu (foto: FB)

Jurnaliști și politicieni au comentat, în direct, informația difuzată în exclusivitate de Realitatea Plus, potrivit căreia Vasile Dâncu-președintele Consiliului Național al PSD, controversatul Florian Coldea- fostul director adjunct al SRI și oamenii de afaceri Gruia Stoica, patronul Grupului Feroviar Român și Neluțu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj s-au întâlnit în Dubai. 

Jurnalistul Laurențiu Ciocăzan, coordonatorul voxpublica.ro, a opinat că o astfel de întâlnire, dincolo de posibile interese obscure de afaceri, scoate în evidență și un anumit mod de gândire, specific statului paralel.

"Cred că influența lui Florian Coldea este mica spre foarte mica, dar păstrează clar unele legături, unele informații despre anumite persoane din acest segment important al Justiției. Ce a făcut cu acele informații, dacă le-a folosit în mod malefic, antidemocratic, vom afla în timp, dacă Justiția se va pronunța în acest sens. Faptul că s-ar fi întâlnit cu un lider politic important cum este Vasile Dâncu, dar și cu oameni de afaceri dovediți infractori este foarte interesant, ca să nu spun mai mult.

Nu văd de ce s-ar întâlni Dâncu cu astfel de persoane. Tu, ca lider PSD care dorești să pozezi în altceva, pentru că înainte de a ajunge numărul 3 în partid Vasile Dâncu a venit cu o atitudine pozitivă pentru un partid plin de probleme, a cerut schimbare, a avertizat că va muri acest partid dacă nu se schimbă și chiar s-au petrecut implanturi pozitive, să ne gândim la domnii Rafila și Streinu-Cercel. În acest context, să apari alături de astfel de oameni precum Coldea și Stoica, departe de țară, în Dubai, pentru că dacă n-ai avea nimic de ascuns te-ai fi dus în Herăstrau sau la Cluj, DEJA VORBIM DESPRE ALTCEVA.

Și jurnalistul Grigore Cartianu a remarcat faptul că invocarea numelui fostului număr doi în SRI poate fi o simplă manevră de a atrage atenția, dar nu-i este clar care ar fi presupusul beneficiu de imagine.  

“Unii politicieni încearcă să arate, să transmit în exterior că dețin puterea, sa iasă în public informația că s-a întâlnit cu diverse persoane. Pe de altă parte, nu știu ce putere mai are Florian Coldea. Pe mine mă surprinde să aud că acest domn mai este băgat în seamă. Dacă Dancu încearcă să reconstruiască PSD aducând și personaje dubioase în spatele unora mai frecventabile, dacă se întâlnește pe ascuns cu cei de la AUR, negociază, lasă impresia că face o alianță pentru o moține de cenzură și mai ai și întâlniri de genul astă prin Dubai, (…) eu cred că PSD încearcă în felul ăsta să-și reface imaginea, atunci este o păcăleală.

Pentru politicieni care-l cunosc bine pe Vasile Dâncu, așa cum este fostul lider al PSD Cluj, Liviu Alexa, este posibil ca întâlnirea de taină de la Dubai să fi avut o cu totul altă conorație.

"Nu știu ce influență are Vasile Dâncu asupra Justiției, dar el s-a branduit ca un broker al acestei lumi gri a serviciilor secrete și justiției, un om care a dat deseori de înțeles, în cercurile sale, că poate să “vorbească” și, cu siguranță, pe la biroul său au trecut oameni importanți precum Coldea sau Kovesi.(...) Poate că Dâncu nu a mers din postura de politician, merge după “cașcaval”, probabil va primi bani pentru firma sa de consultanță," a afirmat Alexa, la Realitatea Plus.

Nici deputatul PNL Virgil Guran nu crede că o astfel de întâlnire, dacă a avut loc, va influența în vreun fel problemele penale pe care le au oamenii de afaceri.

"Nu cred că Dâncu poate influența ceva în favoarea acelor oameni de afaceri, probabil că are niște relații cu ei, nu știu cât de neortodoxe sunt. În momentul de față nu cred că politicienii mai au mare influență asupra Justiției."

Potrivit surselor Realitatea Plus, Vasile Dâncu-președintele Consiliului Național al PSD, controversatul Florian Coldea- fostul director adjunct al SRI și oamenii de afaceri Gruia Stoica, patronul Grupului Feroviar Român și Neluțu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj s-au întâlnit în Dubai, departe de ochii autorităților din țară, pentru a rezolva procesele penale în care sunt implicați oamenii de afaceri.

Asta pentru că procesele lor se apropie de final și le este teamă că ar putea fi condamnați. Aceleași personaje au avut întâlniri și cu șeici din Dubai, care vor, la rândul lor, să își rezolve problemele personale din țara noastră.

Șeicii controlează afacerile agricole din Insula Mare a Brăilei, unde dețin practic 50 de mii de hectare de pământ. Ei sunt nemulțumiți că statul nu autorizează construcția unui aeroport privat în zona în care își derulează afacerile. Se pare că autoritățile române împiedică înființarea acestui aeroport din motive de siguranță națională.