MENIU

Ce se va întâmpla în spaţiu cu maşina lui Elon Musk?

De peste 24 de ore, maşina Tesla Roadster de culoarea vişinei putrede a lui Elon Musk zboară prin spaţiu purtată de Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă existentă în prezent, lansată cu succes marţi seara, în ideea de a orbita în jurul Soarelui. E o călătorie ce ar putea dura un miliard de ani şi mulţi se întreabă ce se va întâmpla cu maşina electrică a fondatorului SpaceX.

O decapotabilă roşie pluteşte în spaţiu. În spatele ei, se vede planeta noastră. La volan, un costum de astronaut. Are centura de siguranţă pusă, desigur. Până acum 2 zile, am fi putut spune că aşa ceva nu e nimic mai mult decât o imagine editată. Dar aceasta e acum realitatea! Pentru că racheta Falcon Heavy a dus în spaţiu maşina personală a lui Elon Musk - O Tesla Roadster care costă 100.000 de dolari. Iar un manechin îmbrăcat în costum de astronaut, botezat Starman, după piesa cu acelaşi nume a regretatului David Bowie, a fost aşezat la volan. După lansare, din boxe s-a auzit în spaţiu tot o melodie a celebrului artist.

Legat de Bowie, există puţină confuzie cu privire la ce piesă a regretatului artist e cântată în buclă la bordul maşinii roşii, dacă e Space Oddity (în traducere, Ciudăţenia spaţială) sau, după cum spun alte surse, melodia aleasă ar fi fost Life on Mars (Viaţă pe Marte). O piesă potrivită, dat fiind că Musk vrea să ajungă cu rachetele sale pe Marte. Tot în maşină se află şi seria Fundaţia, a lui Isaac Asimov. Pe bord, e scris mesajul „Nu te panica”, celebra sintagmă din Ghidul Autostopistului Galactic, o altă referinţă în domeniul ştiinţifico-fantastic, conform ziaruldeiasi.ro.