MENIU

Ce se va întâmpla cu organismul tău dacă renunţi la zahăr

<p>Ce se va &icirc;nt&acirc;mpla cu organismul tău dacă renunţu la zahăr</p>

Dincolo de faptul că reprezintă o cauză importantă a obezităţii, excesul de zahăr creşte riscul apariţiei diabetului de tip 2, provoacă probleme metabolice şi afectează ficatul.

Deși eliminarea completă a zahărului este imposibilă, experții în sănătate recomandă ca zahărul să nu depășească 5% din cantitatea zilnică de calorii. Dacă nu vei depăși această cantitate, se vor produce schimbări uimitoare în organismul tău, scrie doctorulzilei.ro.

1. Vei avea mai multムenergie

AŽn mod ironic, mulți dintre noi au tendința de a alege produse pline de zahăr (inclusiv așa-numitele băuturi energizante și băuturi cofeinizate) atunci când suntem obosiți. Însă şi fără tot acest zahăr, ni se garantează în mod natural să avem un nivel mai ridicat de energie.

2. Greutatea ta se va stabiliza

Zahărul te face să tânjești după mai mult zahăr, și nu ne referim doar la zahărul în forma sa brută. Să recunoaștem: cea mai mare parte din zahărul pe care îl consumi provine din alimentele bogate în grăsimi și/sau din alimente bogate în carbohidrați, care au fost procesate sau conțin tone de ingrediente nocive și nedorite.

3. Intestinele și colonul tău vor funcționa mai eficient

Dacă sistemul tău digestiv ar putea să îți spună ceea ce și-ar dori de la ține zi de zi, ți-ar mărturisi că ar vrea o mulțime de fibre și o cantitate minima de alimente impure, greu de digerat. Atunci când scoți zahărul din alimentația ta, le permiți intestinului și colonului tău să își reseteze capacitatea de a procesa ceea ce ai mâncat. S-ar putea să descoperi că te duci la baie mai des. Iar acesta este un lucru bun. Înseamnă că totul revine la rutină normală.

4. Vei înceta să îți mai dorești să consumi zahăr

Este un fapt dovedit: zahărul generează pofa de zahăr. După ce scapi de zahărul din alimentația ta, vei începe treptat să îți pierzi dorința de a mânca orice fel de aliment ce are în compoziție zahăr.

5. Pielea ta va arăta mai sănătoasă

Ai observat că nu pari să rezolvi problema în cazul în care acneea ta apare și dispare, în ciuda tuturor cremelor, loțiunilor și unguentelor pe care le folosești? Se poate că zahărul din alimentație să dăuneze pielii tale, de la interior spre exterior.

Mai multe articole despre:
sănătate energie zahăr organism