MENIU

Ce se schimbă din ziua în care îţi declari FALIMENTUL personal

<p>Protejat &icirc;mpotriva creditorilor doar parţial</p>

Românii îşi vor putea declara în curând falimentul personal dacă nu-şi mai pot plăti datoriile. După numeroase discuții, proiectul de lege care reglementează acest aspect a ajuns în dezbateri la Senat.

Proiectul de lege prevede că persoanele fizice care nu își mai pot plăti datoriile au posibilitatea să scape de ele în baza unui plan sau prin vânzarea propriilor bunurilor. Debitorii trebuie doar să își înregistreze insolvența.

Specialiștii atrag însă atenția că declararea falimentul personal îi va afecta atât pe datornici, cât și pe creditori, scrie CityNews.ro.

"Din punct de vedere al debitorilor nu o să fie foarte convenabil să te declari în faliment. Nu mai poți să îți faci card de credit, nu mai ai credibilitate. Cred că este o lege care ar trebui să apară și să existe un echilibru între creditor și debitor", a declarat Adrian Crivii, consultant financiar.

Chiar dacă ar putea scăpa de credite prin intrarea în insolvență, specialiștii le recomandă oamenilor să fie atenți cu propriile datorii.

"Proiectul merită discutat, dar a face împrumuturi pare un lucru simplu.  A restitui, însă, împrumuturile s-a dovedit a fi un lucru complicat. Dacă legea nu e echilibrată şi pentru cel care împrumută, dar şi pentru cel care este împrumutat, apar consecinţe neplăcute", a declarat economistul clujean Iosif Pop.

Mai multe aici.

Mai multe articole despre:
null