MENIU

Ce se întâmplă în România în câteva zile dacă se menține RITMUL vaccinării anti-COVID-19

Ce se va întâmpla în România în câteva zile dacă se menține RITMUL vaccinării anti-COVID-19

O veste mai bună în aceste zile negre vine de la cercetătorii clujeni! Aceștia susțin că în câteva zile este posibil ca România să intre în platoul epidemic mult-așteptat, dacă se menține și ritmul vaccinării anti-COVID-19.  

„Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni vom ajunge pe platoul valului patru, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută”, au anunțat cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii clujeni, ilustrată și de un grafic ce arată evoluția cazurilor de COVID-19 în ultima vreme și predicția lor pentru viitorul apropiat.

După cele 9.187 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore dar și cele 299 de morți, România a ajuns la 1.571.115 de persoane infectate, dintre care 1.331.225 s-au vindecat și, din nefericire, 44.980 au decedat.

Ritmul accelerat al vaccinării s-a menținut și luni, fiind vaccinate au fost vaccinate anticoronavirus 127.948 de persoane, din care 93.049 cu prima doză, cifre record pentru campania de vaccinare din țara noastră. În total, 6.510.217 de români au fost vaccinați până acum, în ultimele 10 luni, iar numărul celor care s-au vaccinat cu o singură doză se apropie de 6 milioane.