MENIU

Ce se întâmplă în organismul tău la 24 de ore după ce ai băut un energizant?

Site-ul Personalise.co.uk a studiat efectele unei băuturi energizante și a dezvăluit ce se întâmplă în organismul tău în 10 minute, 15-45 de minute, 30-50 de minute, o oră, 5-6 ore, 12 ore respectiv 12 ore după ce ai consumat o doză.

După 10 minute. După ce consumi o băutură energizantă, este nevoie de 10 minute până când cofeina ajunge în sânge. Bătăile inimii devin mai accelerate și presiunea arterială crește.

După 15-45 de minute. Acesta este intervalul în care cofeina începe să/și facă efectul. Te vei simți alert pentru că simulentele încep să-ți afecteze organismul. Devii nu doar mai concentrat, dar și mai agitat.

După 30-50 de minute. După 50 de mimute, organismul a absorbit toată cofeina din băutura energizantă iar ficatul absoarbe și mai mult zahăr în sânge.

După o oră. Corpul tău începe să resimtă o criză de hipoglicemie, iar efectele cofeinei încep să dispară. Începi să te simți obosit și îți pierzi din energie.

După 5-6 ore. După aproape 6 ore de când ai consumat un energizant, efectul cofeinei este la jumătate și mai ai cam 50% din substanță în sânge.

După 12-24 de ore. După c etrece efectul cofeinei, începi să simți simptome ca dureri de cap, ești irascibil și poți să ai probleme digestive.

Între 7-12 zile. Studiile au arătat că acesta este intervalul de timp în care corpul devine tolerant cu cofeina. Organismul se obișnuiește cu băutura energizantă, iar efectele nu mai sunt atât de puternice.

 

Mai multe articole despre:
bautura energizanta efecte energizante