MENIU

Ce se întâmplă în organism atunci când încetați să luați medicamente de slăbit. Schimbările imposibil de trecut cu vederea

Ce se întâmplă în organism atunci când încetați să luați medicamente de slăbit

"În momentul în care încetați să luați medicamente de slăbit, organismul dvs. este pus în fața unui proces complex de reacție. Acesta este un moment critic, în care tot ceea ce a fost îngrădit și controlat de medicație începe să se schimbe și să evolueze. Este un proces natural, dar totodată și unul care poate fi tulburător pentru mulți oameni, mai ales pentru cei care au fost dependenti de medicație timp îndelungat.

Medicamentele de slăbit ajută milioane de oameni, însă atunci când tratamentul este oprit, aceștia iau din nou în greutate.

Potrivit BBC, Domenica Rubino, director al Centrului de Management și Cercetare a Greutății din Washington, arată că medicamentele de slăbire precum Ozempic și Wegovy de la Novo Nordisk și Mounjaro de la Eli Lilly nu sunt remedii permanente pentru obezitate.

„Obezitatea nu este ca o infecție în care iei antibiotice și ai terminat. Nu este diferit de hipertensiune arterială sau diabet sau de multe alte boli cronice cu care ne confruntăm, în care trebuie să utilizați medicamente cronice”, susține Domenica Rubino. 

Este evident că medicamentele respective ajută oamenii să piardă în greutate. Un studiu clinic de referință cu semaglutidă, publicat în 2021, a constatat că participanții au experimentat o scădere în medie de 15% în greutate pe parcursul a 68 de săptămâni, în timp ce cei tratați cu placebo au pierdut 2%.

Mini tarte cu cremă de cafea și alune caju. Perfecte pentru un răsfăț dulce și sofisticat!

„De exemplu, unii dintre cei care iau medicamentul, totuși, scad până la 20% din greutatea lor inițială. Pretinsele beneficii pentru sănătate par acum să fie și mai de anvergură, cele mai recente date dintr-un studiu numit Select, publicat în 2023, care arată că semaglutida poate reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral cu o cincime la pacienții cu antecedente de boli. boala cardiovasculara”, susține publicația. 

Ce se întâmplă când tratamentul este oprit

Mai multe studii au încercat să răspundă la această întrebare specială, iar toate par să indice același răspuns: kilogramele se acumulează rapid, scrie Realitatea Star.

Într-un alt studiu, aproximativ 800 de persoane au primit injecții săptămânale cu semaglutidă însoțite de ajustări ale dietei, un regim de exerciții prescris și consiliere psihologică, toate acestea i-au ajutat să piardă aproape 11% din greutatea inițială în patru luni. Dar când o treime dintre participanți au fost ulterior trecuți la o injecție placebo pentru încă un an, aceștia au recăpătat 7% din greutatea pierdută.

Aceleași concluzii au fost observate și după studiul din 2021, cunoscut sub numele de Pasul 1. După 68 de săptămâni de injecții cu semaglutidă, pacientul mediu a pierdut mai mult de 15% din greutatea corporală, dar în 12 luni de la încheierea tratamentului, pacienții și-au recăpătat două treimi din greutatea anterioară.

Horoscopul lunii IUNIE 2024. Soarele începutului de vară dezgheață prieteniile și comunicarea. Lună plină de noroc pentru două zodii

Mai multe articole despre:
slabit medicamente de slabit tratament cercetatori