MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă pe stomacul gol în fiecare dimineaţă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă pe stomacul gol în fiecare dimineaţă

70% din corpul uman este format din apa, asa ca este important sa il ajuti sa functioneze in mod corespunzator.

Atunci cand necesarul de apa al organismului nu este atins, te confrunti cu o varietate de consecinte negative pentru sanatate, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Printre consecintele pe termen lung ale deshidratarii se numara si artrita reumatoida, migrenele, colita, hipertensiunea, obezitatea, hemoroizii, cancerul de san, tuberculoza pulmonara, sinuzita, pietrele la rinichi si cancerul uterin.

Iata modalitatile prin care un pahar cu apa pe stomacul gol te poate ajuta sa fii o persoana mai sanatoasa:

1. Ajuti organismul sa elimine toxinele

In timpul noptii, organismul se repara singur si curata toxinele din corp. Atunci cand bei apa pe stomacul gol dimineata, elimini aceste toxine daunatoare, lasand organismul sanatos. Consumul echilibrat de apa poate duce la cresterea numarului de celule musculare si celule sanguine noi.

2. Imbunatatesti metabolismul

Apa pe stomacul gol iti poate creste rata metabolismului cu cel putin 24%. Este o practica importanta pentru persoanele care urmeaza o dieta stricta. O rata a metabolismului crescuta are ca efect imbunatatirea activitatii sistemului digestiv. Vei fi capabil sa urmezi dieta mai usor daca digeri mai repede.

Apa bauta imediat dupa trezire curata colonul, usurand absorbtia nutrientilor, scrie bzi.ro.