MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău când nu mai mănânci

Ce s-ar întâmpla cu organismul dacă am înceta să nu mâncăm?

În principiu, e în regulă să stai flămând șase ore. Totuși, după aceste șase ore, glicogenul, esențial pentru energie, începe să se consume. După cum știm, deseori foamea este corelată cu o nervozitate irațională, care poate genera într-o atitudine mai mult decât neprietenoasă.

Apoi, după un timp, corpul tău va intra în cetoză, ceea ce înseamnă că începe să stocheze grăsimi pentru energie. Asta e în regulă pentru corp, dar nu și pentru creier. În orice caz, grăsimea poate asigura doar 75% din necesarul de energie, așadar, în timp ce corpul tău arde în voie grăsimi și salvează o parte pentru funcționarea organelor, funcțiile tale cognitive încep să aibă probleme.

Lucrurile devin mai dificile după 72 de ore, când creierul începe să aibă nevoie de mai mult pentru a supraviețui. Atunci, corpul tău începe să ardă propriile proteine, pentru a folosi aminoacizii în formarea glucozei. Cu alte cuvinte, începe să se hrănească din țesutul muscular pentru a supraviețui.

Se pare, totuși, că poți rezista până la trei săptămâni fără a mânca nimic, dar asta depinde de sistemul imunitar și de organismul fiecărei persoane în parte. 

 

Sursa

Mai multe articole despre:
mâncare creier cetoză