MENIU

Ce se întâmplă dacă bei bicarbonat de sodiu?

Bicarbonat de sodiu

Știi deja că dacă folosești bicarbonatul de sodiu la exterior – piele, păr, unghii și dinți – nu face decât bine. Dar ce se poate întâmpla dacă îl folosești și… pe care orală? Ei bine, alte lucruri bune. Iată ce au descoperit oamenii de știință că se poate întâmpla dacă bei bicarbonat de sodiu dizolvat în apă.

Echilibrează pH-ul

Bicarbonatul de sodiu îți poate alcaliniza organismul, ceea ce înseamnă un pH mai echilibrat. Aciditatea este necesară în corpul tău pentru digestia eficientă, însă un pH mai alcalin este considerat mai sănătos, deoarece multe boli degenerative se pot dezvolta cu ușurință într-un mediu acid.

Elimină pietrele de la rinichi

Rinichii sunt sensibili la urina acidă, mai ales că aceasta duce la formarea pietrelor în aceste organe. Așadar, dacă bei bicarbonat de sodiu, refaci echilibrul în rinichi și pietrele nu se vor mai forma la fel de ușor.

Anti-acid

Așa cum am menționat în mai multe rânduri, fiind alcalin, bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul, iar dacă ai probleme cu refluxul gastric, poți bea bicarbonat de sodiu ca să tratezi problema.

Anti-septic

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și ca anti-septic ușor – poate omorî anumite tipuri de paraziți, ciuperci și mucegai. Este bun și pentru dezinfectarea gurii și gâtului atunci când ești răcită – fă gargară cu apă și bicarbonat de sodiu.

Citeste continuarea aici