MENIU

Ce se întâmplă cu spitalele suport COVID care nu au pacienți. SOLUȚIILE specialiștilor

Spitalele COVID, goale

Spitalul Municipal Caracal, unitate suport COVID, este aproape gol în aceste momente. Din 214 paturi pentru bolnavii de coronavirus, doar 30 sunt ocupate, 9 dintre pacienți fiind internați pe secția ATI. Personalul medical șomează la propriu. Conducerea spitalului vrea ca Ministerul Sănătății și Direcțiile de Sănătate Publică să găsească soluții, pentru a putea fi internați și pacienții care suferă de boli cronice, nu doar cei cu COVID.

Radu Țincu, medic primar in cadrul sectiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca, a comentat situația de la Caracal, dar a oferit și soluții în ceea ce privește pacienții COVID și neCOVID. Acesta spune că spitalele nu pot sta goale în așteptarea pacienților SARS-COV-2.

Radu Țincu: „Ultima modificare pe care Ministerul Sanatatii a realizat-o pentru spitalele COVID s-a intamplat toamna trecuta, cand erau 10.000 de cazuri COVID zilnic. Acum avem in jur 2000. (…) Ceea ce trebuie sa faca Ministerul Sanatatii este sa reduca capacitatea COVID la numarul de cazuri existente in prezent. (...) O solutie ar fi sa se reduca numarul de spitale suport COVID. Deoarece sunt putine cazuri care necesita internare, trebuie stabilite, din perspectiva mea, spitale regionale suport COVID, iar spitalele judetene normale sa fie redate pacientilor cu alte boli. Spitalele nu pot sta goale sa astepte pacienți COVID (…) Spitalele pavilionare separa pacientii COVID de cei nonCOVID. Cele mai multe spitale sunt insa mono-bloc, ele nu pot separa cele doua tipuri de pacienti.”

Mai multe articole despre:
coronavirus radu tincu Caracal suport covid