MENIU

Ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID. Anunţul făcut de şefa DSP Bucureşti

Sursa foto: Arhivă

Oana Nicolescu, directorul DSP Bucureşti, a explicat ce se întâmplă cu școlile în care mai mulţi profesori se infectează cu COVID-19. Dacă în cazul elevilor lucrurile sunt clare, nu acelaşi lucru putem spune şi în cazul în care cei care se infectează sunt dascălii.

Directorul DSP București a explicat că o eventuală trimitere în online a clasei unde au predat profesorii infectaţi rămâne la latitudinea directorilor școlilor, în urma anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică.

„Într-adevăr, o clasă de elevi intră în online după confirmarea a trei cazuri pozitive în decurs de 7 zile. În cazul profesorilor, lucrurile stau diferit. Ei nu au fost luați în calcul în acest ordin comun al ministerelor Sănătății și Educației.

Astfel, în cazul lor, ancheta epidemiologică făcută de DSP va concluziona împreună cu conducerea școlii dacă elevii din clasa unde predau ei pot continua fizic, adică au posibilitatea să aducă un alt profesor sau, în cazul în care era singurul profesor pentru materia respectivă va continua în online, în cazul în care acesta poate să facă acest lucru”, a precizat șefa DSP.

Mai multe articole despre:
scoli profesori infectati covid dsp bucuresti