MENIU

Ce se întâmplă cu profesorii care nu vor să se vaccineze sau să se testeze - Sorin Cîmpeanu: "Vom analiza din perspectivă legală toate soluțiile"

Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre posibilitatea ca unii profesori să nu dorească să se vaccineze dar nici să se testeze contra infecției cu coronavirus. Ministrul spune că va căuta o soluție în acest sens.

"În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii. Atât cât permite legea.

Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Dacă nici n-ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact.

Înseamnă că vom analiza din perspectivă legală toate soluțiile, iar soluția optimă va fi avansată în data de 1-3 septembrie când va apărea acest ordin de ministru care va respecta întocmai cadrul legal. Fără niciun fel de discriminare și fără a excede... nu știu, Codul muncii, spre exemplu – dreptul la muncă", a declarat Sorin Cîmpeanu la o televiziune de știri.