MENIU

Ce se întâmplă acum pe litoral. Tinerii, cei vizaţi. Poliţiştii şi procurorii au intervenit la timp

Nouă bărbaţi din Constanţa au fost arestaţi preventiv, ei fiind suspectaţi că au vândut substanţe etnobotanice, procurorii DIICOT găsind în locuinţe acestora mai multe tipuri de droguri, printre care marijuana, cocaină, MDMA, dar şi un pistol, cartuşe şi peste 40 de mii de lei.

DIICOT Constanţa a anunţat, marţi, printr-un comunicat că nouă bărbaţi au fost reţinuţi, luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2016, în repetate rânduri şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii au efectuat fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv au comercializat mai multor persoane din municipiul şi judeţul Constanţa substanţe etnobotanice”, se arată în comunicatul DIICOT, conform news.ro.

Astfel, în timpul percheziţiilor făcute de procurorii DIICOT au fost găsite şi ridicate aproximativ 2,5 kilograme de materie vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive, 500 de grame de marijuana şi peste 40 de comprimate de Xanax, cocaină şi MDMA, precum şi seminţe de cannabis.

De asemenea, anchetatorii au mai descoperit peste 3.000 de plicuri autosigilante, cântare electronice, grindere, un pistol cu încărcător, şase cartuşe cu bile, două cartuşe pentru armă letală, deţinute ilegal, telefoane mobile, medii de stocare, precum şi sumele de 40.825 de lei şi 490 de euro.

Cei nouă bărbaţi au fost prezentaţi, marţi, magistraţilor de la Tribunalul Constanţa care au decis arestarea lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe articole despre:
procurori litoral