MENIU

Ce scrie presa străină despre Casa Poporului, cea mai scumpă clădire administrativă din lume

<p>Casa Poporului</p>

Palatul Parlamentului e vedeta în presa străină și la 24 de ani de la finalizare. Deși sentimentele legate de o construcție atât de vastă sunt amestecate, continua sa fie in prim plan.

Amusing Planet, un site care prezinta constructii fabuloase sau doar ciudate, dar si locuri unice din natura, s-a oprit de aceasta data asupra sa.

"In centrul istoric al capitalei Romaniei, Bucuresti, se afla colosalul Palat al Parlamentului, una dintre cele mai scumpe si extravagante proiecte arhitecturale din ultimul secol.

Privit ca bijuteria de pe coroana ambitiosului plan de dezvoltare urbana a megalomanului dictator roman Nicolae Ceausescu, dar si ca o rusine pentru cetatenii sai, palatul a fost construit cu un mare cost uman si economic", relateaza Amusing Planet.

Pentru a-l construi, a fost nevoie de nivelarea unui deal si de stergerea de pe fata Pamantului a unei cincimi din centrul istoric al Bucurestiului, se arata in continuare. "Proiectul a consumat o treime din bugetul Romaniei pe cinci ani", se mai precizeaza in articol, amintindu-se ca, in prezent, e cea mai vizitata atractie a Bucurestiulu, potrivit Ziare.com.

Mai multe articole despre:
null