MENIU

Ce să-i spui copilului când nu vrea să meargă la școală. Funcționează de minune

Frica excesivă de tot ce înseamnă școală, clasă, colegi, învățătoare/educatoare apare la 5% dintre copii. cu toate acestea, mulți dintre cei mici simt o ușoară teamă de a merge la școală care-i face să caute tot felul de motive să te convingă să-i lași să stea acasă. 

Copiii care simt teamă de șocală vor căuta tot felul de trucuri că să rămână acasă: se prefac bolnavi, trag de timp și amâna momentul plecării spre școală, vor să se întoarcă din drum pe motiv că și-au uitat caietul sau cartea.

Dacă această frică se manifestă chiar înainte de primele zile de școală din viața lui, trebuie să-i spui că familia îl va aștepta mereu la terminarea orelor, că va învață lucruri noi la școală și că își va face prieteni buni.

Explică-i că înțelegi că există o problemă, dar că se poate rezolvă și trebuie să o înfrunte cu mult curaj, așa că e mai bine să meargă și “azi” la școală.

Dacă motivul pentru care copilul tău nu vrea să meargă la școală este faptul că îl bat sau îl batjocoresc alți copii, discută despre asta cu învățătoarea. Dacă este persecutat sau bătut de cadrul didactic, atunci mută-l la o altă școală. Dacă nu înțelege materia, încearcă să îl ajuți la teme.

 

 



Sursa

Mai multe articole despre:
şcoală elevi an scolar 2016 2017