MENIU

Ce s-ar întâmpla dacă Trump ar forţa o lansare nucleară? Răspunsul unui general

Donald Trump nu are autoritate absolută asupra arsenalului nuclear al Statelor Unite. Un general al Forţelor aeriene americane a declarat că s-ar opune preşedintelui în cazul unui ordin ilegal de lansare a rachetelor nucleare.

La un forum din Canada, generalul John Hyten, cel care este răspunzător de arsenalul nuclear american, a fost întrebat ce ar face dacă Trump ar forţa o lansare nucleară.

„Cred că unii ne consideră proşti. Nu suntem proşti. Ne gândim des la lucrurile astea. Cum ai putea altfel atunci când ai această responsabilitate? Dacă execuţi un ordin ilegal, poţi să ajungi la închisoare. Ai putea ajunge la închisoare pentru restul vieţii”, a declarant John Hyten, şeful Comandamentului nuclear al SUA. Hyten este ultimul om care ar vorbi cu Trump înainte de un atac nuclear şi a explicat care este procedura în acest caz.

„Eu îl sfătuiesc pe preşedinte, el îmi spune ce să fac şi, dacă este ceva ilegal, ghiciţi ce se va întâmpla?”,  a mai  spus generalul.

Veţi spune „Nu”. Voi spune: „Domnule preşedinte, este ilegal.” Şi ghiciţi ce va face el. El va întreba ce este legal. Iar apoi vom găsi alte variante.

Discuţiile vin în condiţiile în care Trump a ameninţat în repetate rânduri Coreea de Nord cu anihilarea. Vorbele sale au provocat însă îngrijorare în Congres, iar peste câteva zile senatorii americani vor discuta posibilitatea modificării legislaţiei care vizează autoritatea nucleară pe care o are liderul de la Casa Albă.

 
Mai multe articole despre:
Donald Trump arsenal nuclear trump