MENIU

Ce s-a întâmplat cu salariile după "țopăiala fiscală"

Salarii înainte de Paște? Nu și pentru profesori

Câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,2%, comparativ cu luna februarie a anului precedent. În februarie 2018, câştigul net a fost de 2.487 de lei, în creştere cu 0,1%(3 lei) faţă de luna precedentă, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice (6.134 lei), iar cele mai mici, în hoteluri şi restaurante (1.499 lei).

În raport cu evoluţia preţurilor de consum, indicele câştigului salarial real a fost de 99,8% pentru luna februarie 2018, faţă de luna precedentă. 

Fluctuaţiile câştigului salarial sunt determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie-aprilie). Acestea influenţează creşterile sau scăderile în funcţie de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuaţiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an.

Mai multe articole despre:
salarii februarie topaila fiscală