MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău după 7 zile fără sex

abstinenta sexuala

Un studiu efectuat cu mai mulţi ani în urmă a aratat ca mai mult de jumatate din femeile intervievate ar renunta mai degraba la sex pentru doua saptamani decat sa renunte la… internet. Deci, se poate trai si fara sex, dar de ce am face-o? Din diverse motive: relatii amoroase esuate, perioada de dupa un divort dureros, pieredea partenerului…

Sexul este o necesitate a corpului care se bazeaza pe nevoia de reproducere si tendinta de socializare, potrivit Mayra.ro.

Supravietuirea omului perioade lungi de timp se bazeaza pe abilitatea sa de a trai in grup, de a lega relatii, iar una dintre celebrarile relatiilor este un act sexual. In plus, sexul iti ofera avantaje psihologice si de sanatate care nu sunt de neglijat.

Abstinenta moderata nu este daunatoare, insa inexistenta unei vieti sexuale poate provoca o multime de reactii atat fizice, cat si psihice: furie, iritare, depresie... Poti ajunge chiar sa ii ranesti prin atitudinea ta pe cei din jur din cauza frustrarilor provocate de lipsa activitatii sexuale.

Uneori, este usor sa treci cu vederea anumite semnale ale corpului care exprima nevoia de sex, deoarece acestea sunt asociate cu alte probleme din viata zilnica.

Cea mai buna metoda pentru a identifica aceste semnale este de a observa cum si care dintre problemele ce afecteaza in mod negativ starea ta spirituala si fizica dispar dupa o partida de sex.

Cum te anunta organismul ca nu mai poate rezista fara sex?

Nervozitate excesiva
Stres permanent
Anxietate si migrene persistente
Lipsa poftei de mancare
Insomnii sau lipsa nevoii de a dormi
Fantezii sexuale frecvente
Sentimente contradictorii fata de anumite persoane

Concluzia?

O viata sexuala aproape inexistenta poate cauza multiple reactii fizice si psihologice ale individului, reactii ce nu intotdeauna pot fi explicate: mancarimi, iritatii ale pielii, furie, frustrare nejustificata, ranirea emotionala a celor din jur sau chiar fizic, agresiune verbala sau emotionala.

Pentru a preveni aceste efecte si reactii trebuie sa invatati sa identificati acele perioade in care aceste simptome isi fac aparitia.

Aceste intervale variaza de la o persoana la alta in functie de varsta, sex, stil de viata, conditie fizica, anumite perioade deosebite din viata partenerilor (sarcina, menopauza, andropauza) . Poate fi vorba de o săptămână, o lună sau chiar mai multe luni.

Persoana care alege să practice abstinenţa trebuie să evite situaţiile în care ar putea fi tentată să întreţină raporturi sexuale. Lipsa acţiunilor sexuale duce la disfuncţii sexuale. Cu cât perioada este mai mare, cu atât suntem mai dispuşi la tulburări sexuale mai mari.
 
„Fie că este vorba despre bărbaţi sau despre femei, după o perioadă de abstinenţă sexuală, aceştia devin stângaci în atingeri, nu mai au aceleaşi reflexe, nu se mai pot adapta la fel de bine, ba chiar pot avea tulburări de dinamică sexuală: ejaculare precoce, orgasm. Abstinenţa duce la o disfuncţionalitate la nivel de participare cognitiv-comportamentală pe stimulii excitatori, sân, vagin, coapse, penis”, susţine sexologul Cristian Delcea.
 
„Abstinenţa sexuală este o consecinţă a tulburărilor de personalitate. Poate fi vorba despre un volum mare de muncă, un program prelungit, o consecinţă a ceea ce experimentăm negativ. Abstinenţa poate apărea şi datorită factorilor de voinţă, dar în acest caz este vorba despre altceva. Dorinţa de sex poate reveni oricând, chiar dacă în primele acte sexuale persoana respectivă nu se va mai descurca la fel de bine”, a mai precizat sexologul şi psihologul
 
Acesta adaugă că sexul este şi un bun medicament, datorită hormonilor care se eliberează, astfel că persoanele care fac sex regulat sunt mai sănătoase decât abstinenţii.
Mai multe articole despre:
null