MENIU

Ce prăjituri faci pentru masa de Paște? O rețetă fenomenală pentru un tort Amandină

Te-ai gândit ce prăjituri faci pentru masa de Paște? Dacă nu, vă oferim o rețetă fenomenală pentru un tort Amandină. E delicios!

INGREDIENTE pentru tort Amandină:

Blat:

6 ouă
150 gr zahăr
un plic zahăr vanilat
30 ml apă
30 ml ulei
3 linguri cu cacao
150 gr făină
o ligurita praf de copt
un praf de sare
Sirop:
200 ml apă
100 ml zahăr
2 linguri esenţă de cafea

Cremă:

4 gălbenuşuri
200 gr zahăr pudra
3 linguri cacao
300 gr unt moale
2 linguriţe esenţă de rom
Glazură:
150 ml frişcă lichidă
200 gr ciocolată neagră
plus bănuţi de ciocolată pt decor

MOD DE PREPARARE REŢETĂ Desert tort Amandina:

Blat: Albuşurile le batem spumă cu un praf de sare şi zahărul adăugat treptat, apoi turnăm în fir subţire apa. Gălbenuşurile le amestecăm cu uleiul până devin cremoase şi se le răsturnăm peste bezeaua de albuşuri. Amestecăm uşor, cu o spatulă, de sus în jos. Făina o amestecăm cu praful de copt şi praful de cacao şi o adăugăm treptat în compoziţia de mai sus, amestecând uşor. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de tort şi răsturnăm cu grijă aluatul pentru blat. Coacem blatul pentru 30 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Verificăm blatul cu o scobitoare şi dacă iese curată, înseamnă că s-a copt. Îl lăsăm la răcit pe un grătar.

Cât blatul este la cuptor se prepară siropul şi se lasă la răcit. Se pune apa la fiert, se adaugă zahărul şi se lasă să se topească. Se adaugă apoi esenţa de cafea.

Pentru cremă, amestecăm la bain-marie gălbenuşurile cu jumătate din zahărul pudră. Amestecăm continuu cu un tel sau cu mixerul până crema se îngroaşă şi îşi dublează volumul. Luăm vasul de pe foc, adăugăm praful de cacao şi esenţa de rom. Untul moale îl mixăm cu restul de zahăr pudră până devine pufos. Turnăm apoi peste unt crema de gălbenuşuri şi cacao şi mixăm până se omogenizează cele două compoziţii.

Pentru glazură: topim pe baie de aburi ciocolată amestecată cu frişcă lichidă şi amestecăm până se topeşte ciocolată. Lăsăm să se răcească până asamblăm tortul.

Asamblare: Tăiem blatul în trei, însiropăm bine primul blat, punem 1/3 din cremă, apoi al doilea blat, însiropăm şi punem jumătate din crema rămasă. Deasupra punem al treilea blat şi turnam glazură călduţă. Decorăm tortul cu restul de cremă şi lăsăm la frigider cel puţin 2 ore, apoi putem servi.

Sursa: bucataras.ro