MENIU

Ce pedeapsă a primit profesorul de la UMF Iaşi care i-a cerut unei studente să facă sex cu el

Doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o un profesor universitar care a cerut favoruri sexuale de la o studentă pentru a o trece la examene.

Judecătorii Tribunalului Iași au finalizat judecata dosarului în care conferențiarul Dumitru Păduraru, fost cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, a fost acuzat că a cerut unei studente să se culce cu el.

Magistrații ieșeni au stabilit că încadrarea juridică stabilită de anchetatori în cazul lui Păduraru a fost una greșită. Profesorul ieșean a fost trimis în judecată pentru luare de mită, tentativă la viol și șantaj, infracțiuni pentru care, de regulă, instanțele pronunță condamnări cu executare.

Pentru luare de mită Păduraru a fost achitat, tentativa de viol a fost schimbată în folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, fiind condamnat pentru această infracțiune la un an de închisoare. Pentru șantaj, conferențiarul a primit doi ani de închisoare. Contopind pedepsele, judecătorii au stabilit o pedeapsă finală de doi ani și patru luni cu suspendare.

Păduraru a fost, de asemenea, obligat să plătească daune morale de 25.000 de lei studentei și să facă muncă în folosul comunității.

Păduraru a fost trimis în judecată la începutul acestui an. Procurorii notau în rechizitoriu că profesorul a remarcat-o pe studenta care avea să-l denunțe, o tânără de 19 ani, din județul Vaslui, la orele pe care le-a predat în semestru I la UMF. După susținerea probei de la Anatomie, materie la care preda Păduraru, studenta, la solicitarea conferențiarului, a mers în biroul acestuia, acolo unde Păduraru ar fi “încercat să-i pipăie sânii, să-i mângâie părul și să îi atingă buzele, solicitându-i să-l muște de deget”, au precizat procurorii.

Păduraru i-ar mai fi spus tinerei că trebuie să se “obișnuiască” să treacă pe la el după examene. O altă întâlnire dintre profesor și studentă, de asemenea înregistrată, a avut loc pe 26 ianuarie, atunci când profesorul i-a spus fetei: “te aștept în semestrul II și în fiecare săptămână, aranjată, frumușică, cum ești (…) Săptămânal, în semestrul II te aștept.”

Tot atunci, Păduraru ar fi întrebat-o pe studentă ce culoare are lenjeria sa intimă și "și-a dezlănțuit instinctele, demonstrând un comportament șocant, cu tente patologice".

Mai multe articole despre:
sex studenta UMF Iaşi dumitru păduraru