MENIU

Ce obligații au patronii cluburilor după marea relaxare din 1 iunie. Anunțul prefectului Capitalei

Alin Stoica, precizări despre deschiderea cluburilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marți, la Realitatea Plus, că patronii au obligația să verifice, în urma noilor relaxări, dacă persoanele care vor să intre în cluburi au o dovadă că s-au imunizat împotriva noului coronavirus.

Stoica a precizat că veridicitatea datelor prezentate de clienți poate fi verificată doar de polițiști sau DSP. 

”Operatorul economic trebuie să verifice clienții, dacă au asupra loc dovada vaccinării, în format electronic sau tipărit. 
Veridicitatea acestora și verificarea în baza de date poate fi făcută de autorități. 
Conform Hotărârii de Guvern, operatorii economici nu sunt obligați să stocheze datele respective, doar să verifice clienții la intrare. 
Datele vor fi verificate de poliție sau DSP”, a precizat Stoica. 

Precizarea a fost făcută în contextul în care, din 1 iunie, este permisă desfășurarea activității în baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Citește și: ”1 IUNIE, marea RELAXARE. LISTA restricțiilor la care s-a renunțat, de astăzi. În ce condiții NU se mai poartă MASCA de protecție la serviciu”