MENIU

Ce NU trebuie să consumi când iei antibiotice. Este extrem de grav

Antibioticele, marea descoperire a medicinei, reuşesc să ucidă mii de bacterii sau să ne vindece de numeroase probleme, însă sunt şi extrem de periculoase.     

Iată ce nu ar trebui să consumăm niciodată atunci când avem de luat un tratament cu antibiotice! 

Alcool

Alcoolul nu interferează efectiv cu efectul antibioticelor,dar poate provoca reacții adverse,precum probleme gastrointestinale și amețeli. Acesta trebuie evitat până când te recuperezi complet.

Băuturi și alimente acide 

Evită tot ce are o componentă acidă. Aici intră fructele citrice,ciocolata,băuturile răcoritoare și produsele alimentare pe bază de roșii,cum ar fi ketchup-ul sau pasta de tomate. Acestea afectează capacitatea organismului de a absorbi medicamentul.

Lactate 

Calciul din produsele lactate blochează absorbția de antibiotice. Iaurtul este singurul produs din lapte pe care ar trebui și poți să-l consumi în timp ce iei antibiotice,deoarece conține probiotice care să încurajează dezvoltarea bacteriilor bune din intestin,ajutându-ți corpul să se recupereze după asaltul antibioticelor și să se vindece mai repede. În plus,probioticele prevenin diareea,care este un efect secundar comun al antibioticelor.

Mai multe articole despre:
tratament Antibiotice alimente