MENIU

Ce noi taxe a propus premierul la Bruxelles - Gaură uriașă la buget, cifrele care au ajuns pe masa Comisiei

Noi taxe

Realitatea PLUS este în posesia documentului trimis la Bruxelles de premierul Marcel Ciolacu! Draftul cuprinde noile taxe și măsuri fiscale care au ajuns pe masa Comisiei Europene. Bomba momentului este că deficitul bugetar estimat în document este uriaș și depășește cu mult ținta asumată de țara noastră în PNRR

În proiectul de modificare a codului fiscal, Guvernul afirmă că „prognoza de deficit bugetar până la sfârșitul anului 2024 este de 6,84% din PIB, comparativ cu angajamentul față de Comisia Europeană potrivit căruia nivelul de deficit bugetar asumat trebuie să fie de 4,4% din PIB.

Guvernul României a trimis Comisiei Europene două ordonanțe de urgență ce vizează reducerea deficitului bugetar: una pentru reducerea cheltuielilor publice, iar alta pentru modificarea codului fiscal pentru a strânge mai mulți bani la buget.

Premierul a anunțat sâmbătă câteva dintre principiile discutate la Bruxelles, respectiv faptul că TVA-ul la alimente și medicamente nu va crește mai mult de 9%, iar cota generală de TVA nu va crește peste 19%. Ciolacu a mai vorbit despre inechitatea pensiilor românilor, spunând că modificarea legii „a devenit o prioritate” pentru grupurile reunite ale PSD și pentru ministrul Muncii. O lege ar trebui să fie în vigoare de la 1 ianuarie, a mai spus premierul. 

Mai multe articole despre:
bugetul romaniei deficit bugetar tva