MENIU

Curtea Supremă, CSM și Inspecția Judiciară au încheiat protocoale cu SRI

Consiliul Superior al Magistraturii , Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspecţia Judiciară au încheiat protocoale cu SRI, a anunțat în ședința de plen vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru. În ceea ce privește protocolul dintre SRI și Ministerul Public din 2009, care a fost deja desecretizat, vicepreședintele CSM a dat asigurări că ,,nu s-au comis abuzuri.''

"Parchetul General, Inalta Curte de Casație și Justiție, Inspecția Judiciară şi CSM au încheiat protocoale cu SRI. Protocolul cu CSM a fost denunţat în 2017 la iniţiativa tuturor membrilor Consiliului. Toate celelalte entităţi din sistemul judiciar nu au încheiat astfel de protocoale. Tot ce am primit la această dată, nu sunt ataşate protocoalele în forma scrisă. Toată situaţia a vizat doar o corespondenţă minimală”, a declarat Codruţ Olaru.

Olaru a adăugat că protocolale nu au fost ataşate fiindcă sunt clasificate, însă le-a cerut membrilor CSM să analizeze protocoalele la nivelul fiecărei instituţii.

În şedinţa plenului CSM din 20 martie 2018, s-a transmis o solicitare către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, curţile de apel şi parchetele de pe lângă acestea, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri şi Inspecţia Judiciară, în vederea comunicării Consiliului Superior al Magistraturii, în măsura în care există, a protocoalelor încheiate cu serviciile/structurile de informaţii, începând cu data de 01.01.2005.

Până la acestă oră a fost făcut public doar protocolul încheiat în 2009  între SRI și Ministerul Public( Parchetul General și DNA).

 

Mai multe articole despre:
scandal CSM SRI protocoale