MENIU

Ce inaugurări a mai făcut Metrorex

Inaugurările cu fast, noua modă la ministerul transporturilor. După ce ieri, Tarom a tăiat panglica unui avion pe care, de fapt, nu l-a cumpărat, astăzi şi Metrorex a organizat un eveniment asemănător. Nu vorbim despre vreo magistrală nouă sau trenuri noi în subteran ci despre două ventilatoare. 

Cu tot cu alaiul de jurnalişti şi subordonaţi, directorul metrorex a prezentat astăzi noul sistemul de ventilaţie de pe trosonul Petrache Poenaru-Semănătoarea. Două ventilatoare au fost instalate în doi ani şi trei luni pe bani europeni: aproximativ 30 de milioane de lei. 

Celelate staţii de metrou din capitală rămân aerisite însă de acelaşi sistem cârpit şi vechi de peste 40 de ani. 

La fel îşi propunea directorul metrorex să inaugureze la jumătatea acestui an şi primul tronson din magistrala 5 de metrou, între Eroilor şi Râul Doamnei. Sistemul de automatizare a traficului nu era însă nici măcar în licitaţie toamna trecută. 

Nu e gata nici astăzi, deşi a trecut mai bine de jumătate de an. 

Peste 300 de mii de bucuresteni din Drumul Taberei asteapta de ani buni metroul care i-ar putea lega de restul capitalei. Şi chiar dacă ministerul transporturilor şi metrorex s-ar ţine de cuvânt şi ar deschide cele 10 staţii tot ar mai lipsi ceva: trenurile. 

O licitaţie estimată la 1,5 miliarde de lei pentru 51 de trenuri noi ce urmau să circule pe noua magistrală a fost blocată şi anulată ulterior după ce procurorii DNA au intrat pe fir în 2014. Metrorex va putea demara o nouă procedură pentru cumpărarea de trenuri doar după lămurirea situaţiei din instanţă.

 
Mai multe articole despre:
metrorex inaugurări