MENIU

Ce greșeli faci când mănânci ouă

Deși avem tendința să spunem că ouăle se prepară extrem de ușor, sunt câteva greșeli frecvente pe care le facem atunci când 

1. Prăjești ouăle prea mult timp

Ar trebui să acorzi o atenție deosebită timpului de gătire atunci când faci preparate care includ ouă prăjite. Acest lucru se datorează faptului că ouăle care sunt prăjite pentru prea mult timp vor forma ioni de sulf care sunt insolubili pentru organism, din combinarea proteinelor și ionilor de fieri. Sulfurile sunt foarte greu de absorbit de către organismul uman. Pe lângă această complicație, ouăle care sunt prăjite prea mult încep să transforme aminoacizii în substanțe care pot fi dăunătoare pentru consum.
 

2. Consumi ouă crude

Multe persoane au impresia că ouăle crude conțin mai multe substanțe nutritive decât ouăle care au fost gătite. Acest lucru nu este corect. Experții explică faptul că această practică a consumului de ouă crude oferă organismului o nutriție mai slabă, de fapt. Consumul de ouă care nu au fost gătite poate, de asemenea, să te expună la bacterii dăunătoare. Ouăle crude conțin o substanță care are un impact negativ asupra absorbției de biotină. Atunci când apare o deficiență de biotină în organism, pot apărea pierderea apetitului și slăbiciune.
 

3. Bei ceai după o masă care conține ouă

 
O cană cu ceai după o masă cu ouă reprezintă o practică îndrăgită de mulți oameni. Dacă te numeri printre acești oameni, acesta ar putea fi un obicei pe care ai dori și ar trebui să îl elimini din viața ta. Conținutul de proteine din ouă poate provoca indigestie atunci când este combinat cu acidul tanic din ceai.
Mai multe articole despre:
ouă greşeli