MENIU

Ce facem în weekend: Robbie Williams, Spitalul de Urgenţă, hip-hop battle sau film în aer liber?

Robbie Williams concertează vineri, 17 iulie, în Bucureşti.

E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Realitatea.net îţi prezintă, la fiecare sfârşit de săptămână,  cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

După o perioadă destul de lungă, în care căldura ne-a fost alături mai mult în cursul săptămânii, atunci când suntem la muncă, decât în weekend, vremea s-a redresat exact aşa cum ne doream. Vineri, sâmbătă şi duminică vom avea parte de temperaturi care se vor situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius.

Vineri e Williams, Robbie Williams

Vinerea aceasta este una cu totul specială şi mult aşteptată de peste 60.000 de oameni. În această seară, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, începând cu ora 20.00, cântereţul britanic Robbie Williams va susţine un concert incendiar şi un show de zile mari. Cei care şi-au achiziţionat bilete pentru acest eveniment vor rămâne cu adevărat impresionaţi.

Cei care, însă, nu au apucat să-şi cumpere bilete la concertul lui Robbie Williams, nu trebuie să se panicheze. Capitala este împânzită de evenimente interesante în acest weekent.   

De exemplu, “Bucureştii lui Caragiale” îşi continuă drumul cultural şi vineri, 17 iulie, cu piese de teatru amuzante şi interactive, începând cu ora 19.00. Festivalul, organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, a ajuns la ediţia a patra şi se bucură de un adevărat succes în rândul cetăţenilor. Perioada în care se desfăşoară evenimentul este 28 iunie – 22 septembrie, iar programul integral poate fi găsit la www.festivalcaragiale.ro.

Dacă, totuşi, clasicul nu atrage, putem alege Festivalul de Teatru Urban, condimentat cu diverse programe de improvizaţie, dar şi repertoriul Teatrului InDArt. Aflat la prima ediţie, acest festival a apărut din dorinţa de dezvoltare artistică a circuitului de artă urbană din Capitală. Pentru a se realiza acest lucru, organizatorii au ales cel mai emblematic loc de cultură urbană, casa din Carol 53. Programul evenimentului poate fi consultat pe pagina de Facebook “Festivalul de teatru urban”.

Nici concertele nu se opresc la Robbie Williams. Vă mai amintiţi de legendara trupă Spitalul de Urgenţă? Dan Helciug şi gasca vor ridica în picioare Berăria H, azi, începând cu ora 22, la “marea celebrare a berii”. Intrarea este liberă, iar rezervările se pot face până în seara evenimentului.

Totodată, dacă aveţi chef de un film, nimic nu poate fi mai relaxant decât să urmăriţi unul în aer liber. Cinematograful CinePark, amplasat în parcul Herăstrău, vă aşteaptă cu proiecţii de filme în fiecare weekend, la ora 19.30. Cei mici au şi parte de filme în aer liber, de la ora 18.00.

Sâmbătă, dansăm şi ne distrăm pe hip-hop

Sâmbătă, 18 iulie, ne întâmpină cu stilurile urbane autohtone. Începând cu ora 16.00, se dă startul evenimentului “Breakin` Factory”, conceput cu scopul de a sprijini activităţile urbane şi de a mobilize întreaga comunitate de dansatori, copii, amatori sau pro. Concursurile şi petrecerea se vor desfăşura pe terasa Colectiv, care se va zdruncina datorită iubitorilor de hip-hop, parkour, graffiti, kendama, pop-up stores şi artists merchandise. Programul integral poate fi consultat pe pagina de Facebook “Breakin` Factory”.

Dacă, totuşi, “Breakin` Factoy” pare prea antrenant, Time in Bistro ne aşteaptă la “Verão brasileiro”, sau “Briazilian Like”, cu Gabriela Costa si Alex Man. Gândit iniţial ca un proiect de jazz, evenimentul s-a reorientat în scurt timp către muzica braziliană, datorită pasiunii comune pentru acest gen de muzică a celor doi artişi care vor performa sâmbătă seara, la Time in Bistro.

Şi, normal, nu trebuie să uităm de show-urile de stand up comedy. Sâmbătă, Grill Pub şi La Scena au pregătit spectacole de “râs în hohote”, de la ora 21.30, respectiv 20.30.

Drept urmare, adulţii au de unde alege. Pentru distracţia celor mici a sărit în ajutor Teatrul Ţăndărică, organizând Stagiunea de Vară “Teatru, stradă şi copil”. Între orele 10.00 şi 12.00, copiii sunt invitaţi în Parcul Herăstrău să ia parte la minunata poveste “Punguţa cu doi bani”.

Duminică, normal, relaxare

Ultima zi din weekend trebuie să o petrecem relaxându-ne, sa fim fresh luni, când mergem la muncă. Aşa că, Muzeul Antipa se potriveşte perfect nevoilor noastre. Expoziţia de fluturi tropicali vii îndeamnă la cunoaşterea unei mici parte a lumii extreme de diversă a acestor insecte. Culorile speciilor prezentate sunt dintre cele mai frumoase iar formele acestor fluturi tropicali sunt impresionante. Doritorii pot să viziteze muzeul de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.30, preţul întreg al unui bilet fiind 12 lei.

După o vizită la Muzeul Antipa este recomandată cel puţin o oră de relaxare la “Acoustic Summer Concert”, la Alandala Cafe, unde Daniel Iudean şi Andrei Popa vor face terasa să vibreze în ritmuri soul, indie şi rnb.