MENIU

Ce este VPN-ul și cum îl poți îmbunătăți pentru a-ți ajuta site-ul să crească

Numărul de utilizatori de VPN a crescut considerabil în ultimii ani, în multe țări. Nici nu este de mirare având în vedere numeroasele avantaje pe care le are pentru site-urile de content sau de vânzări, dar și pentru persoanele fizice.

Un VPN, sau o rețea privată virtuală, creează un "tunel" de comunicare securizat de la computer la Internet. Acesta criptează conexiunea și îi împiedică pe ceilalți să vadă datele pe care le transferi. Astfel, datele sunt protejate de orice încercare de spionaj. VPN-ul poate fi folosit nu doar în la locul de muncă, pentru protejarea afacerii, ci și acasă sau când te conectezi la rețelele Wi-Fi publice din cafenele, restaurante, aeroporturi sau hoteluri. Astfel, cu ajutorul VPN-ului datele tale sunt în siguranță.

Unul dintre multiplele beneficii alte unui VPN este că poate ascunde adresa IP, astfel încât toate acțiunile făcute să fie nedetectabile și anonime, asigurând o confidențialitate crescută. Iar vestea și mai bună este că un VPN în România îți oferă multe alte beneficii pentru companii și persoane fizice.

Beneficiile unui VPN pentru afacere

  1. Oferă o analiză SEO precisă

Tehnologia VPN este utilă în analiza SEO (Search Engine Optimization), deoarece oferă o perspectivă asupra cerințelor publicului țintă. Prin conectarea VPN-ului și a unui server extern, poți naviga sau realiza o analiză amănunțită a nevoilor clienților.

  1. Oferă un avantaj competitiv

Dacă produsele sau serviciile oferite de compania ta funcționează mai bine decât ale concurenților înseamnă că ai un avantaj față de ei. Marketingul digital se străduiește să vă ofere un astfel de avantaj, oferindu-vă informații despre strategiile concurenților și despre ceea ce fac aceștia fără a se face remarcați.

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a urmări mișcările concurenților este să vizitezi des site-ul acestora, însă fără ca ei să observe. Iar acest lucru este posibil doar dacă folosești un VPN.

  1. Întărește construirea de linkuri

Pentru fiecare marketer digital, link building-ul este una dintre părțile esențiale ale afacerii. Această tehnică ajută la construirea mai multor link-uri de intrare pe site-ul companiei și la îmbunătățirea SERP-urilor. Dar partea tristă este că s-ar putea să vă confruntați cu mai multe restricții în timpul formării relațiilor de intrare.

Unele site-uri web vă împiedică să formați diverse conexiuni de la locația geografică exactă. Dar, din fericire, poți scăpa de această problemă prin utilizarea unui VPN. Acest instrument îți permite să ai diferite adrese virtuale, în funcție de locația aleasă și vei putea accesa site-uri web restricționate pentru a forma mai multe legături.

Beneficiile unui VPN utilizat în scop personal

  1. Îți protejezi informațiile personale

În era în care majoritatea tranzacțiilor sunt efectuate online, de la cumpărături și până la transferuri bancare, ai nevoie de o protecție sporită, iar un VPN îți oferă acest lucru. Acesta este însă, cu atât mai important, în cazul afacerilor.

  1. Îmbunătățirea confidențialității navigării

Aplicațiile de vânzare cu amănuntul, platforme de social media și motoare de căutare colectează și analizează în permanență rezultatele istoricului de căutare. Acestea știu tot ce ai căutat, pe ce ai dat click și îți oferă apoi conținut (reclame) similar. Iar aceste date nu se elimină în totalitate prin simpla ștergere a istoricului de navigare. Prin urmare, un VPN te ajută să nu ajungi în această ipostază.

  1. Accesarea de conținuturi de streaming mai bune, din alte locații

Unul dintre principalele motive pentru utilizarea unui VPN este acela de a accesa conținuturi de streaming mai bune și site-uri web restricționate. De exemplu, site-uri din America, restricționate în Europa, pot fi accesate cu ajutorul unui VPN. Sau poți accesa Netflix cu VPN și vei putea viziona titluri disponibile în alte țări.

Mai multe articole despre:
vpn