MENIU

Ce este papaya, fructul misterios din supermarketuri. Ai cumpăra aşa ceva?

Nu este consumat foarte des în România şi nici nu este apreciat la adevărată să valoare. Vorbim despre papaya, un fruct extrem de gustos şi sănătos, datorită cantităţii foarte mari de nutrienţi pe care îi conţine. Află ce poate face acesta pentru sănătatea ta! 

Acesta are ca ţară de origine Mexicul şi a fost răspândit în perioada coloniilor în întreagă lume. Cuceritorii au luat seminţele fructului şi au găsit alte zone în care acesta poate creşte fără probleme. Iniţial acesta a fost consumat ca o delicatesă şi nu era accesibil oricui, însă odată cu trecerea timpului papaya a devenit mai comună şi se putea găsi în marile pieţe ale lumii.

În urma unor analize mai detaliate, specialiştii din domeniu au descoperit că papaia poate fi extraordinar de benefică pentru sănătate, fiind în prezent recomandată de majoritatea nutriţioniştilor pentru diete. Conţinutul ridicat de fibre, calciu, fosfor, fier, tiamină, niacina şi un complex de vitamine ajută la întărirea sistemului imunitar şi acţionează cu precizie asupra sistemului digestiv, ridicând rată mişcării intestinale.

Seminţele din papaia sunt însă adevăratele vedete, când vorbim de potenţialul ridicat pe care acestea îl pot avea în oferirea de efecte benefice corpului uman. Acestea ajută la protejarea rinichilor şi pot fi chiar tratament pentru insuficientă renală.

Mai multe articole despre:
papaya