MENIU

Ce este cycling-ul static

Cycling-ul static este un program cardio intens numit si spinning, aşa cum i se spunea în anii '90, când a fost lansat! Înainte de orice antrenament, mai este o etapa de parcurs! Alexandra Păcuraru vine cu toate informaţiile!

Stretching înseamnă întindere în limba engeleză şi reprezintă o tehnică importantă înainte şi după orice tip de antrenament. Stretching-ul ne fereşte de contracţii musculare şi ne întăreşte articulaţiile. Este foart bun şi la cycling! Mergem la Mamaia pentru câteva minute de sport în aer liber!

Cycling-ul static este o ramură a fitness-ului în care pedalezi în diferite poziţii. Într-o oră, puteţi pierde între 500 şi 900 de calorii. Puteţi lucra toate grupele de muşchi, în funcţie de ceea ce că interesează. Sunt mai multe tipuri de antrenament şi de clase. Graţie prezenţei unui instructor şi a imaginaţiei proprii, în cycling-ul static puteţi urca pe Alpii Elveţieni într-o zi, iar, a doua, să pedalaţi, în viteză, pe o pistă dreaptă, undeva în America...

Şi în cycling-ul static, aveţi nevoie de o sticlă cu apă, un prosop şi un echipament minimal, format dintr-un tricou, pantofi sport şi pantaloni, de preferinţă strânşi pe corp, eventual elastici, sau unii scurţi. Cei lungi se pot prinde în pedale. Atmosfera la clase este spectaculoasă.

Oricine poate încerca acest tip de antrenament, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire. Ciclistul are, în permanenţă, control asupra vitezei de pedalare, dar şi asupra tensiunii de pe volantă. Mişcările sau tehnicile complicate sunt inutile.

Ciclismul de interior este o activitate non-impact care provoacă mult mai puţină presiune asupra genunchilor, şoldului şi gleznelor faţă de alte tipuri de antrenamente cardio. dacă suferiţi de anumite afecţiuni, întrebai, totşu, medicul înainte de a vă urca o pe bicicletă! În rest, spor la făcut mişcare!

Mai multe articole despre:
fresh refresh