MENIU

Ce drepturi pot obţine lucrătorii din supermarket? O lege ce te interesează dacă lucrezi în privat

Subiectul legii pentru dialog social nu pare prea popular deşi îi priveşte şi pe lucrătorii din mediul privat, cei care au mare nevoie de sprijin în relaţia cu angajatorii. La Realitatea pe net, joi de la ora 12, am invitat un specialist şi un sindicalist să dezbatem problema. Urmăriţi emisiunea live AICI

Se discută mult despre legea salarizării unitare, adică cea care-i priveşte pe bugetari, se discută puţin spre deloc despre legea dialogului social care ar putea, de exemplu, reintroduce contractul colectiv de muncă în mediul privat. O astfel de lege ar aduce beneficii printre lucrătorii din mediul privat care au cam rămas în urmă şi cu drepturile şi, în destule sectoare, şi cu salariile.

Ministrul dialogului social, Gabriel Petrea, a făcut diverse declaraţii despre posibilitatea modificării legii pentru dioalog social. Lucrurile nu stau însă aşa de simplu. E o perioadă de dezbatere, să vedem ce spun cei care se pricep.

I-am invitat în studio pe Rodica Novac, presedinta Asociatiei pentru Dialog, Ocupare si Migratie CONECT si manager al proiectului „Abordarea provocărilor generate de noua legislaţie a muncii şi a dialogului social în România”, şi pe Vasile Gogescu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Comert si vicepresedinte al CNS CARTEL ALFA.

Joi, de la ora 12, la Realitatea pe net, cu Costi Rogozanu. Urmăriţi emisiunea live AICI

Mai multe articole despre:
supermarket Realitatea pe NET