MENIU

Ce coloranți cancerigeni se găsesc în dulciurile din comerț

Culorile apetisante ale bomboanelor și dulciurilor din comerț, care stârnesc pofta celor mari și celor mici deopotrivă, sunt obținute din substanțe  adesea nocive, asupra cărora planează suspiciunea că ar fi alergene sau cancerigene.

 Eritrozină

Eritrozina, cunoscută și ca E127,  Roșu nr. 3, Red no. 3 este un colorant a cărui folosire este limitată prin lege – dar care este utilizat totuși în anumite deserturi, precum cireșele confiate. Mai poate fi folosit în ciocolată, produse de patiserie. Doza zilnică admisă este de 0,1 mg/kg corp. Se crede că, consumată în exces și acumulată în organism, eritrozina poate produce cancer și afecta funcțiunile glandei tiroide (din cauza iodului care intră în compoziția colorantului).  
 
Tartrazină

Cunoscut și sub numele de Galben nr. 5 sau E 102, tartrazina se găsește în dulciurile de culoare galbenă, portocalie sau verde. Se obține prin sinteză chimică din gudron de cărbune. A fost interzis în câteva țări, pentru că se bănuiește că tulbură echilibrul hormonal, declanșează diverse forme de cancer, agravează simptomele astmului, produce iritații ale pielii.

Descoperă ce coloranți cancerigeni conțin dulciurile din comerț AICI.


Mai multe articole despre:
dulciuri coloranţi coloranţi cancerigeni